marți, 24 noiembrie 2009

La cantina cu dl. Rector UB, prof. dr. Ioan Panzaru - partea 4 (si ultima): mobilitati intre universitati din tara.

Salutare! (a patra)

Iata ca vine incet incet si finalul acestei serii de postari cu privire la aceasta discutie cu dl. Rector, pusa la cale de ASUB.

Au urmat discuții legate de mobilități*. Există un acord între Universitățile membre ale Consorțiului Universitaria (Universitatea de Vest, Universitatea Babes Bolyai, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea din București și Academia de Studii Economice). Mobilitățile pot fi rezolvate prin cereri semnate de decanii vizați la începutul anului. Pentru mobilități între centre universitare, e nevoie de un acord de tip Erasmus. Deocamdată nu se cere reciprocitate (să accepte toate părțile să trimită studenți). În unele cazuri, înțelegerile pot fi făcute și la începutul semestrului.

Acum, sunt tare curios cum o sa functioneze practic acest mecanism. Daca esti si tu curios, vrei sa faci o mobilitate sau faci una, te rog anunta-ma si pe mine :). (mihai.dragos@gmail.com). In sine, aceasta deschidere este foarte buna, si imi amintesc cat s-a chinuit ANOSR pana a obtinut prima mobilitate interna (adica intre universitati din romania).

Pe curand!

Ca la 20 si ceva de ani,
Mihai

P.S. Mobilitate = stagiu de formare (curs, semestru, an de studiu) la o alta institutie decat cea de baza, recunoscut si creditat ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu