luni, 9 ianuarie 2012

Sa nu lasam din mana...

Lumea a devenit foarte complicata. Sunt atat de multe lucruri care se intampla in jurul nostru, si suntem atat de conectati la ele, incat pare ca nimic nu se intampla cu adevarat. Totul e ca un mare vartej in care suntem prinsi si din care nu incercam sa iesim, ci incercam sa ne agatam de cate un dulap, o masina, un calculator, un om, o idee... si sa ne invartim deodata cu ele. Si, uitandu-ne cu coltul ochiului la stiri, pe facebook, in curtea vecinului, sesizam valtoarea, dar sa nu alegem din ea lucruri care nu se invart in ritmul dulapului, masinii, calculatorului, omului, ideii noastre. Chiar daca, de fapt, doar ideea si omul nu pot fi inlocuite in ecuatie.. si ele fie au valtoarea lor, fie o vor avea tot timpul pe a noastra.

Poate ca pentru mine problema de fata (deschiderea "pietei" serviciilor medicale de urgenta la competitia comerciala) - care poate sa duca, printre altele, la desfiintarea SMURD - este ceva mai mare decat un dulap. Cam cat un avion.. asa.. si imi dau seama ca s-ar putea sa ne intersectam. Dulapul, masina si calculatorul nu prea inteleg riscul. Eu, omul si ideea... poate ca da.

As putea sa ma dau inteligent si sa incerc sa scriu despre de ce e asta o problema. Dar mai bine ascultati un discurs (tinut cu ceva timp inainte ca aceasta posibilitate sa fie - atat de - aproape de a fi legiferata), direct de la sursa. Partea legata de competitia comerciala e mai pe la sfarsit - in ultimele 10 minute.

Raed Arafat speaking at TEDxBucuresti - Transcribed | dotSUB

Si daca nu vreti sa cada avionul peste voi, faceti ceva. Orice.

Ma intorc la valtoarea si la ritmul meu.. dar mi-am pus un carlig, care ma va prinde in initiative legate de aceasta problema.. si care, sper eu, va va prinde si pe voi.

In dans cu avionul,
Mihai

Un comentariu:

 1. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere