duminică, 10 mai 2009

Gala Profesorului Bologna

Ieri, 9 mai, a fost Gala Profesorului Bologna. A fost, spun eu, cel mai tare eveniment educational al anului - cei mai apreciati profesori, apreciati de noi, studentii, au primit din partea noastra distinctia de "Profesori Bologna". Ei insisi au spus ca e cea mai importanta certificare a competentelor lor pedagogice pe care au primit-o, pentru ca vine de la cei mai competenti "evaluatori" ai succesului lor in acest sens - studentii. Ma bucur ca in jur de 70 din cei 123 profi tari din tara au fost prezenti. Ma bucur si ca azi, a doua zi, in jur de 30 de cadre didactice care au putut sa participe la prezentarea comunitatii pe care dorim s-o cream si la atelierul de lucru pregatit de noi, au dat semnale clare ca vor sa colaboreze intre ei, si cu noi, studentii, in continuare.

Fara a fi o certificare recunoscuta de stat, totusi, calitatea lor didactica este "garantata Profi Tari", garantie considerata de Marian Stas (si nu numai) ca cea mai credibila garantie a calitatilor pedagogice.

Mentionam ca selectia a plecat de la "profilul Profesorului Bologna", fiind urmarita o metodologie complexa pregatita de studenti din mai multe centre universitare, de la facultati cu profil divers, asupra careia profesorii de anul trecut au dat feedback, si care a fost urmarita in 3 proceduri: discutia cu studentii, participarea la curs si discutia cu profesorii.

Ma mandresc ca in acest an, din Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti (unde sunt student), au fost alesi 5 profi tari: lect. dr. Bogdan Ion, conf. dr. Ciolan Lucian, conf. dr. Popa Marian, prof. dr. Mitrofan Iolanda, lect. drd. Nuta Adrian. La acestia se adauga si prof. dr. Noveanu Eugen, profesor Bologna din editia anterioara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu